Njujork

US open, SAD

već od 2290€

Opis destinacije

Njujork, sa svetski poznatim muzejima, najboljim muzičkim i pozorišnim događajima, raznovrsnim restoranima, buticima svetske mode i različitim mogućnostima za zabavu, jedan je od najposećenijih gradova Sjedinjenih Američkih Država. Njegova čuvena Statua slobode predstavlja simbol slobode za milione ljudi celog sveta koji su u Njujorku našli utočište. Teniski turnir US Open, jedan od najposećenijih i najvažnijih turnira u tenisu, okuplja oko 600 muških i ženskih profesionalnih tenisera. Grad koji je neiscrpna inspiracija, u kojem je snimljen veliki broj filmskih scena i muzičkih spotova, zbog čega ćete imati utisak da ga već poznajete, betonska džungla u kojoj se prave snovi, koketan i beskrajno privlačan od svog nastanka, pa sve do danas.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Sjedinjene Američke Države 
NJUJORK 
U vreme teniskog turnira US Open 
Period putovanja: 05- 12-13. septembar 2024. 
9 dana (7 noći), avionom (direktan let), grupni polazak 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja05.09.2024. – 12-13.09.2024.
Broj dana / noći9 dana / 7 noćenja
Hotel Chelsea Savoy 2*, noćenje sa doručkomCena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
Dvokrevetna queen soba2.290€790€
Dvokrevetna twin soba2.370€/
*Jednokrevetne i trokrevetne sobe rade se na upit.

Jedinstvena cena aranžmana obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Njujork-Beograd sa uključenim  aerodromskim taksama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 2 * lokalne kategorizacije (u strogom centru  Menhetna, po našem mišljenju hotel zaslužuje 3*) na bazi noćenja sa doručkom (skroman doručak), boravišna  taksa u hotelu transferi prema programu, razgled grada po programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja. 

U cenu aranžmana nije uračunato: fakultativni izleti, bakšiš za lokalnog vodiča i vozača koji se u SAD-u smatra  obaveznim (plaćanje na licu mesta oko 25 usd za ceo boravak), troškovi pribavljanja viza (viza za SAD plaća se u  Banca Intesa u iznosu od oko 180 usd u dinarskoj protivvrednosti nakon popunjavanja aplikacije) i usluge viziranja  u iznosu od 50 evra, međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi putnika.
Hotel Chelsea Savoy Hotel 2* (po našem mišljenju ovaj hotel zaslužuje 3*)  

Lokacija: Hotel se nalazi u srcu Menhetna u istorijskom delu Čelzija. Do većine poznatih znamenitosti u Njujorku,  uključujući restorane svetke klase, muzeje i galerije može se stići pešice, dok su ostale znamenitosti ovog grada  dobro povezane metroom, vozom ili taksijem. Peta Avenija je udaljena oko 500 m, Empire State Building udaljen  je oko 1 km od hotela, Times Square kao i Grand Central Station udaljeni su oko 2 km od hotela. 

Hotelski sadržaj: Od hotelskih sadržaja gostima su na raspolaganju: recepcija, lobi bar, restoran, lift, besplatan wi fi.  

Sobe: Raspolaže sa 89 smeštajnih jedinica. Sve sobe su kompletno opremljene, klimatizovane, sa kupatilom,  fenom za sušenje kose, LCD TV, mini frižidrom, telefonom, wi-fi internetom, sefom. Hotel poseduje dvokrevetne  sobe sa francuskim ležajem (manjim queen size i većim king size ležajem) kao i twin (dva odvojena single ležaja). Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je skroman i kontinentalni).  

Kontakt: www.chelseasavoynyc.com 

Napomena: Dobar izbor hotela za goste koji žele i vole da obilaze grad, da su u centru dešavanja i u srcu grada  Njujorka. Najmanje jedna osoba po sobi mora imati minimum 21 godinu prilikom čekiranja
1.dan (05.09.2024.) BEOGRAD–NJUJORK 
Čekiranje na aerodromu Nikola Tesla 3 sata pre leta. Poletanje za Njujork u 13:25 časova (JU500). Obroci u  avionu. Sletanje u 17:25 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. 

2 -7.dan (06 -11.09.2024.) NJUJORK 
Doručak. Razgledanje 06.09. u 09:00h jednog od najatraktivnijih gradova sveta u trajanju od četiri sata  autobusom i peške sa vodičem. Nalazi se na ušću reke Hadson, na zapadnom kraju Long Ajlenda, u blizini  Atlantskog okeana. Prvobitno ime Njujorka je bilo Novi Amsterdam, a 1664. godine Englezi su mu dali ime  Njujork u čast vojvode od Jorka. Njujork je bio engleska kolonija, dok nije stekao nezavisnost, 4. jula 1776.  Grad je i sedište muzeja , svetskih korporacija i svih međunarodnih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, čije  se sedište baš u Njujorku. Jedan je od najvećih gradova, naseljen ljudima iz celog sveta. Poznat je i kao grad  koji nikada ne spava i predstavlja pravi kulturni gigant. Slobodni dani za individualna razgledanja ili odlazak na  teniski turnir US Open. Ovaj grad pruža sjajne mogućnosti ljubiteljima umetnosti za obilazak svetski poznatih  muzeja i galerija, kao što su Metropoliten muzej, Muzej Gugenhajm, Muzej modernih umetnosti Empajer stejt  bilding, Krajsler zgradu,zatim 9/11 Memorial - memorijalni centar posvećen žrtvama iz napada jedanaestog  septembra 2001. godine i čuvenu berzu Wall Street, zatim Kip slobode (poklon Francuske, podignut je 1886),  Bruklinski most koji spaja Menhetn i Bruklin, nadaleko čuvena Peta avenija, Central park i Kolumbus Skver u  njegovoj neposrednoj blizini, Moma muzeji i Brodvej bulevar koji se proteže od juga do severa. 
Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta (odlazak na polufinale U.S. Open 09.09.2023. i na finale  11.09.2023.) ili poseta poznatim muzejima (sa lokalnim vodičem), tura po Bruklinu, vožnja brodom oko  Menhetna, vožnja helikopterom, gde ćete videti izgled celog Menhetna , tri reke, sedam mostova kao i neka  od glavnig odredišta i mesta na Menhetnu koji se označava kao ekonomski i kulturni centar Sjedinjenih  država. Noćenje.

8.dan (12.09.2024.) NJUJORK–BEOGRAD 
Doručak. Slobodan dan. Napuštanje soba u 10:00 časova. Slobodan dan. Transfer do aerodroma. Poletanje za  Beograd u 19:30 časova (Let JU501). Obroci u avionu.  

9.dan (13.09.2024.) BEOGRAD 
Sletanje u Beograd u 10:20 časova. Kraj programa. 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.